Parlamentul Bulgariei a aprobat introducerea cotei unice de 10%

Data publicarii: 18-12-2007 | Diverse

Parlamentul Bulgariei a aprobat luni, la o a doua lectura, amendamentele prin care se introduce in tara cota unica de impozitare, criticata de sindicate pentru ca sporeste povara fiscala asupra persoanelor cu salarii mai mici de 250 de euro, consemneaza agentia Sofia News.

In pofida criticilor extinse ale opozitiei si sindicatelor, coalitia socialista de la guvernare a decis, de asemenea, sa renunte la reglementarea care prevedea excluderea de la impozitare a unei cote de 200 de leva  (aproximativ 100 euro) din salarii.

In conformitate cu noile reglementari fiscale, persoanele care castiga mai putin de 490 de leva (250 euro) vor plati impozite chiar mai mari, cu incepere din ianuarie.

Amendamentele sunt definitive si doar un veto al presedintelui Ghiorghi Parvanov le-ar mai putea impiedica sa devina lege, desi seful statului bulgar nu a indicat ca ar intentiona sa faca acest lucru.

Parlamentul Bulgariei a amendat legislatia fiscala in ultima luna, efectuand schimbarile necesare inainte de a aproba proiectul de buget pentru 2008 la a doua lectura.

Liderii celor trei partide care fac parte din coalitia de guvernare din Bulgaria au cazut de acord in vara cu privire la reforma fiscala, cu o cota unica de impozitare de 10%, cea mai mica din Europa, care inlocuieste sistemul vechi de impozitare.

Estonia a fost prima tara care a introdus, in 1994, cota unica de impozitare si a inregistrat de atunci o crestere stabila a produsului intern brut, ceea ce a impins si alte tari est-europene sa adopte modelul.

Astfel, Romania a introdus cota unica de 16% de la 1 ianuarie 2005, iar Slovacia a optat pentru un nivel de 19%. Intre timp, Albania si multe din statele ex-sovietice au adoptat, de asemenea, cota unica de impozitare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: