Romanii care cumpara carne trebuie sa verifice daca produsul e stampilat

Data publicarii: 19-12-2007 | Diverse

Romanii nu se zgarcesc deloc cand vine vorba de masa de Craciun. Deja au inceput sa se aprovizioneze cu carne pentru sarmale, carnati, friptura sau toba. Tarabele din piete sunt pline cu carne de porc proaspata, insa riscul de a ne imbolnavi in aceasta perioada este mult mai mare daca nu suntem atenti la ce cumparam.

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara ne sfatuieste sa cumparam carne numai din locurile autorizate.

Ca sa evite acest risc in perioada dinaintea sarbatorilor, autoritatile au deschis in fiecare sector din Bucuresti centre de verificare a carnii, unde cumparatorii si comerciantii poate face examenul trichineloscopic.

Dupa ce analizeaza carnea timp de 10 minute, medicii veterinari dau verdictul.

Deocamdata, toate testele efectuate de catre medicii veterinari au aratat ca produsele care au fost analizate sunt sanatoase. Romanii tin insa cont de alte criterii, atunci cand cumpara carne.

Comerciantii pot vinde numai carne care provine din abatoarele autorizate sanitar veterinar. Autoritatile interzic vanzarea de carne de porc provenita din gospodariile particulare.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: