Top 10 - Cele mai de succes site-uri din 2007

Data publicarii: 20-12-2007 | Media

Revista Time a realizat un top al celor mai bune zece site-uri web ale anului 2007. Printre acestea se afla site-uri pe care se comercializeaza limonada, locuri virtuale prin intermediul carora iti poti gasi colegul din clasa a doua, site-uri cu ajutorul carora ai propria ta secretara virtuala sau care iti fac lista cu lucrurile pe care nu trebuie sa le uiti cand pleci in calatorie.

1.Pe primul loc se afla Lemonade.com, site care ofera stand-uri virtuale pentru a-ti vinde propria bautura racoritoare si a o recomanda prietenilor. Daca iti adaugi link-ul pe blogul personal si vinzi prin intermediul site-ului vei primi intre 5 si 15% din costul produsului. Din tranzactie castiga toata lumea, comerciantii online beneficiind de publicitate gratuita, publicului ii sunt recomandate produse de calitate iar cel care vinde este platit daca tranzactia este dusa la bun sfarsit.

2.Locul doi este ocupat de Asksunday.com, spatiu virtual in care, pentru sume cuprinse intre 29 si 49 de dolari pe luna, poti avea propria secretara. Aceasta iti poate face programare la doctor, rezervare la restaurant sau te poate chiar trezi de dimineata oriunde te-ai afla in lume.

3.Prin intermediul Wink.com, locul trei in top, iti poti gasi cel mai bun prieten din clasa a doua, tipul cu care ai iesit in oras in liceu sau colegul de la prima slujba. Motorul de cautare a persoanelor de pe site filtreaza datele introduse si te poate conecta online cu prieteni pe care nu credeai ca-i vei mai intalni vreodata.

4.Locul patru este ocupat de TechpresidentWink.com, site-ul care, pentru prima oara in istoria unei campanii electorale, joaca un rol important in alegerea viitorului presedinte al Statelor Unite. Blogul site-ului urmareste campaniile electorale pornind de la publicitatea pe web si pana la post-urile de pe Youtube. De asemenea, oricine poate vedea cati prieteni are un candidat pe Myspace sau Facebook.

5.Daca vrei sa afli cartile pe care le citesc prietenii tai poti vizita site-ul aflat pe pozitia a cincea, Goodreads.com. Tot aici pot fi gasite recenzii ale cartilor pe care intentionezi sa le citesti sau iti poti face noi prieteni cu aceleasi gusturi literare.

6.Daca te loghezi la Menupages.com, care se afla pe locul sase in topul Times.com, poti afla meniul restaurantelor din cartierul tau in functie de tipul de mancare pe care il preferi. Site-ul contine meniul a peste 25.000 de restaurante din opt orase precum New York, San Francisco sau Los Angeles.

7.Dontforgetyourtoothbrush.com, ocupantul pozitiei a saptea, te ajuta sa-ti faci o lista cu lucrurile pe care nu trebuie sa le uiti daca pleci intr-o calatorie. Este suficient sa-ti creezi un nume de utilizator si o parola, sa alegi tipul calatoriei pe care o vei face si apoi poti bifa lucrurile pe care nu vrei sa le uiti, pe o lista preconceputa.

8.Volunteermatch.org, se afla pe locul opt. Prin intermediul acestui site poti alege o activitate de voluntariat care se potriveste aptitudinilor tale. Trebuie doar sa tastezi zona in care locuiesti si vei primi o lista cu cele mai apropiate organizatii care au nevoie de voluntari.

9.Este mult mai usor sa slabesti daca nu faci singur acest efort. Fatsecret.com, te pune in legatura cu alte persoane care incearca sa dea jos kilogramele in plus. Tot aici poti consemna progresele inregistrate intr-un jurnal virtual.

10.Daca te-ai plictisit de locul de munca pe care il ai, poti folosi Indeed.com, locul zece in topul Times.com. Motorul de cautare de pe acest site listeaza slujbe direct de pe site-urile companiilor care cauta personal sau din ziare. Cu ajutorul cautarii avansate poti sa optezi pentru locul de munca potrivit si care se afla chiar in zona in care locuiesti.

Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: