Compania Volareweb va opera zboruri low cost intre Timisoara si Milano

Data publicarii: 21-12-2007 | Turism

Compania aeriana Volareweb va opera, din 8 ianuarie 2008, pe Aeroportul "Traian Vuia" din Timisoara, zboruri pornind de la 22 de euro catre Milano, dupa ce Alitalia a anuntat ca isi retrage cursele de la inceputul anului viitor.

"Din 2008 va inceta operarea companiei Alitalia din Timisoara. Nu intentionam sa avem alte destinatii, se mizeaza pe cresterea traficului pe relatiile existente, nu ne asteptam la alte destinatii", a declarat in cadrul unei conferinte de presa, directorul Aeroportului din Timisoara, Iulian Daniel Idolu.

Alitalia opereaza in Timisoara din 28 octombrie 2005, avea trei zboruri pe zi, mai putin duminica.

"Din 8 ianuarie, o parte din traficul Alitalia va fi preluat de Volareweb. Vor fi trei curse pe saptamana, marti, joi si sambata cu Airbus 320 de 120 locuri. Volareweb e compania low-cost a grupului Alitalia. Pasagerii au fost informati ca vor putea folosi biletele Alitalia si pe Volare. Low-costul nu e o piata foarte mare. Pentru a continua programul de investitii avem nevoie de venituri. "Low-cost" opereaza acolo unde exista venituri foarte mari", a mai spus Idolu.

Tarifele Volareweb incep de la  22 de euro - one way, pret care include si taxele de aeroport si pot ajunge pana la 192 euro cu taxe.

Sky Europe a retras recent zborurile cu 14 euro din Timisoara catre Viena, la nici doua luni de la lansarea cu fast a acestora, din cauza ca nu erau profitabile. Avioanele Boeing 737, cu care opera Sky Europe, decolau la o capacitate medie de 50 la suta. In 28 octombrie 2007, cand s-au lansat zborurile, era prima companie low cost care opera la Timisoara.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: