Videanu fura curent de la stat pentru beculetele care-i impodobesc locuinta

Data publicarii: 21-12-2007 | Politica

Primarul general al Capitalei trage curent de la un stalp de iluminat de pe domeniul public pentru salba de beculete care ii impodobeste casa, noteaza ziarul Cancan. In pragul Sarbatorilor de iarna, Videanu si-a decorat vila respectiva cu o salba impresionanta de beculete, care l-a costat probabil o avere. Dar asta nici nu mai conteaza! La urma urmei, este firesc sa fie asa, de vreme ce primarul general e eticheta Capitalei si nu e suficient sa se ocupe doar de impodobirea bulevardelor centrale, iar la el in curte, sa domneasca bezna. Videanu a gandit si el, probabil, ca noi, dar mai economic pentru buzunarul lui.

Videanu fura curentAstfel, n-a vrut sa-si dea contorul peste cap pentru iluminatul instalatiei si, atunci, a racordat puzderia de beculete din curte la un stalp aflat pe trotuarul din fata vilei lui. Reporterii CANCAN au fotografiat in detaliu giumbuslucul primarului general si  prezinta fotografiile-dovada. In mod normal, curentul consumat pentru iluminarea curtii Primarului general este decontat din bugetul public. Caci stalpul apartine domeniului public, asadar cheltuielile sunt publice.

"Electrica": "Este ilegal!"

Intrebat de catre reporteri de ce si-a racordat instalatia din curte la stalpul respectiv, Adriean Videanu a raspuns printr-un SMS: "Este o prostie! Este legata la reteaua casnica! Dar la voi nu ma mai mira nimic!" Posibilitatea ca stalpul respectiv sa fi fost montat de catre Videanu, iar el sa plateasca tot consumul electric al acestuia, este extrem de redusa.

Strada pe care locuieste primarul general este intesata de stalpi identici cu cel la care s-a racordat el, deci Videanu nu are un contract special cu "Electrica" spre deosebire de ceilalti vecini. Reporterii au sunat, apoi, la dispeceratul "Electrica", unde a raspuns  una dintre operatoare, Victoria Toric (care nu stia ca este vorba despre vila lui Videanu), ca "instalatia respectiva n-ar fi trebuit racordata la stalpul de iluminat. Este ilegal, deci puteti face o reclamatie catre noi si vom trimite o echipa in zona!"

Integral in Cancan

Ultimele stiri pe BankNews.ro: