Fara vedete si medici in reclamele pentru copii

Data publicarii: 21-12-2007 | Media

Incepand de la 1 ianuarie 2008, vedetele si medicii nu mai au voie sa apara in reclame tv care se adreseaza copiilor sub 12 ani, potrivit modificarilor din Codul audiovizualului negociate de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) si IAA Romania, noteaza Adevarul.

Potrivit acelorasi intelegeri, personajele de desene animate pot fi folosite in spoturile publicitare adresate copiilor. CNA a decis, in sedinta de ieri, sa modifice mai multe alineate din Codul audiovizualului, referitoare la publicitatea adresata copiilor, in urma negocierilor cu International Advertising Association (IAA) Romania.

Spotul "Pentru sanatatea..." va fi inlocuit

Rasvan Popescu, presedintele CNA, a declarat ca aceste modificari vor duce la o relaxare a conditiilor de publicitate pentru copii cu varste de pana la 12 ani. "CNA a relaxat prevederile de pana acum. Personajele din desenele animate si basme vor putea fi folosite in spoturile publicitare", a declarat presedintele CNA.

Conform legii, prin publicitate adresata copiilor in varsta de pana la 12 ani se intelege "publicitatea difuzata in cadrul unui program cu o audienta formata din minimum 70% copii in varsta de pana la 12 ani". "Modificarile au fost solicitate de IAA deoarece s-a considerat ca cele actuale sunt prea restrictive", a spus Rasvan Popescu.

Membrii CNA au mai decis sa desfasoare, incepand din februarie 2008, o campanie tv prin care sa inlocuiasca, treptat, traditionalul spot "Pentru sanatatea dumneavoastra evitati excesul de sare, zahar si grasimi" cu clipuri publicitare pentru educarea consumatorilor pentru o alimentatie sanatoasa.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: