Supercar de 600 CP, 100% din lemn

Data publicarii: 02-01-2008 | Auto

600 CP are motorul V8 amplasat pe centrul sasiului acestui supercar din lemn. Unul dintre cele mai avangardiste proiecte aparute in ultima vreme in lumea auto este realizarea unui supercar din lemn. Un grup de studenti americani, tineri designeri in devenire, au proiectat si dezvoltat acest proiect pretentios si ambitios.

Lasand la o parte aspectul fantezist al ideei, proiectantii au avut de urmarit un scop clar la constructia acestui supercar: determinarea limitelor folosirii lemnului in procesul de fabricatie a unei masini.

Pentru ca proiectul sa aiba credibilitate, caroseria modelului auto proiectat de studentii americani este dublata de un motor V8 de 600 CP. Splinter, asa cum a fost botezat supercarul, prezinta o serie de tehnologii inovatoare, mare parte dintre ele aflandu-se inca in dezvoltare.

La fabricarea jantelor s-a folosit o materie prima obtinuta din amestecul lemnului de stejar cu lemn de alun si cires. Fiind vorba de lemn, principala problema era caldura rezultata din activitatea motorului.

Proiectantii au gandit un sistem special de eliminare a caldurii si a gazelor rezultate din ardere sub masina, lucru care impiedica incalzirea lemnului. O alta solutie gandita de proiectanti pentru eliminarea caldurii a fost implementarea unor deflectoare in partea din spate a supercarului, acestea initiind un flux de aer cu efect de racire a gazelor de evacuare.

Automarket.ro