Planuri pentru Noul An

Data publicarii: 02-01-2008 | Lifestyle

Parcurge cu mintea si chiar scrie-le pe hartie - face bine - toate lucrurile bune pe care le-ai realizat si bucura-te, fii mandru de ele, sunt ale tale! Iar acum concentreaza-te pe anul viitor. Daca multe din cele de mai sus nu ti-au iesit poate este timpul sa te axezi asupra lor in anul ce va urma.

Iti propun sa te gandesti care a fost cea mai mare dezamagire (sau nerealizare) a ta din acest an, dezamagire care tine de tine, nu de altii, atat in viata personala cat si in cea profesionala. Si sa te gandesti de ce nu ti-a iesit? Ce ti-a lipsit sa o duci la indeplinire? Ce anume ar trebui facut in anul ce vine ca sa o treci la realizari?

Imparte foaia de hartie in doua: jumatate pentru viata personala, iar cealalta pentru viata profesionala si incepe sa iti scrii toate dorintele si visele care ai vrea sa ti se implineasca in anul ce vine. Nu uita insa de cele doua mari dezamagiri, ar trebui sa fie cap de lista pentru fiecare in parte. Scrie tot ce iti trece prin cap, ca si cum 2008 ar trebui sa fie cel mai bun an al tau!

Nu uita de lucruri legate de copiii tai, de partener, de parinti, de prieteni. Nu uita de tine, de sanatatea ta, de timpul tau liber, de cultura ta, de dezvoltarea ta (de cand nu ai mai citit o carte?).

Nu uita de bani, de casa, de echipa cu care lucrezi, de subalterni, de hobby-urile tale. Si nu uita sa te gandesti la ceva ce nu ai mai facut niciodata pana acum si ti-ar placea sa incerci! Poate te apuci de scris, poate vrei sa devii parinte, poate vrei sa iti schimbi partenerul (e si asta un obiectiv important, nu?), poate vrei sa inveti sa pictezi... sunt atatea lucruri minunate de facut, iar noi am uitat de mult de ele.

Revezi cele doua liste si alege 10, cele mai importante si cu cea mai mare rata de reusita. Adica alege obiectivele, nu visele irealizabile pentru 2008; asta ti-ar aduce frustrari si mai mari si trebuie sa ramanem realiste. Asta nu inseamna sa alegem cele mai usoare lucruri de facut ci pe cele mai importante, pe cele care ar face diferenta in anul care vine!

Cel mai important lucru insa este sa nu uitam de lista asta, sa o revedem luna de luna, sa ne-o reamintim zilnic, sa ne gasim parghii, atat in interior, cat si in exterior, ca sa ni le aducem la indeplinire si sa facem din 2008 cel mai bun an al nostru!.

Integral in Eva