Ce ne aduce 2008

Data publicarii: 03-01-2008 | Economie

Se anunta un an agitat in economie, fiscalitate, politica si sport, noteaza Evenimentul Zilei. De asemenea, 2008 va aduce in Romania mari vedete ale muzicii mondiale. Scumpiri  in serie, alegeri parlamentare, mari evenimente sportive, concerte fabuloase, noutati auto si, nu in ultimul rand, o cursa a marilor puteri, cu China si Rusia in rolurile "principale".
 
Scumpiri in serie.

Mancarea, carburantii, RCA, gazele si serviciile postale s-au scumpit de la 1 ianuarie. In schimb, romanii au salarii, pensii si ajutoare pentru copii mai mari decat anul trecut, iar contributiile pentru asigurarile socile scad.

Deprecierea dolarului.

Pentru dolarul american, si 2008 va fi un an zbuciumat sunt de parere analistii financiari citati de "Financial Times". Autoritatile europene cauta masuri pentru a opri aprecierea euro, in raport cu dolarul.

An super-electoral.

Alegerile locale si cele parlamentare vor face ca 2008 sa fie un an decisiv pentru stabilitatea raportului de forte de pe scena politica, PD-L. PSD si PNL vor lupta pentru putere, iar UDMR si PRM pentru suprevietuire.

Noutati auto.

O sumedenie de modele noi vor fi lansate in Romania in urmatoarele 12 luni. De la cele Populare, precum Logan hatchback, pana la cele scumpe, cum ar fi BMW Seria 7.

Sport total.

Campionatul European de fotbal, unde Romania are o grupa de foc ( cu Italia, Franta si Olanda), si Olimpiada de la Beijing domina anul sportiv. Patimi uriase starneste si batalia din prima liga de fotbal a Romaniei.

Concerte fabuloase.

Dupa un 2007 consacrat drept cel mai aglomerat an muzical din istoria Romaniei, organizatorii de concerte au anuntat deja cateva nume mari pentru 2008: Kylie Minogue, Lenny Kravitz si Iron Maiden. In negocieri avansate se afla si celebra trupa Aerosmith, care ar urma sa concerteze pe 24 iunie, la Bucuresti.

Cursa superputerilor.

In timp ce Statele Unite ale Americii se chinuiesc sa-si refaca prestigiul sifonat in "Operatiunea Irak", China si Rusia lupta pentru sfarsitul lumii unipolare.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: