Cele mai hot masini sport pentru anul 2008

Data publicarii: 03-01-2008 | Auto

Viteza si stilul inca sunt cuvintele de ordine cand vine vorba de masini sport. Vanzarile din anul 2007 arata ca bogatii devin din ce in ce mai bogati, dar, tinand cont de faptul ca si varsta inainteaza, producatorii cauta multe alte elemente care sa faca masinile lor cele mai iubite, noteaza Gandul.

Incep remodelarile masinilor, exemple de reconditionare in anul urmator fiind Audi TT si Dodge Viper SRT10. Una dintre cele mai asteptate aparitii, Nissan GT-R, este programata in primavara anului 2009.

Printre modelele asteptate in 2008 se numara Maserati Gran Turismo, un Coupe elegant, si Audi R8, o masina cu un look extraordinar. De asemenea, pentru 2008 este programata prima masina sport electrica, Tesla Roadster.

Producatorii afirma ca masina va putea atinge 100 km/h in mai putin de 4 secunde. Potrivit Power Information Network, segmentul masinilor sport este inca dominata de cumparatorii tineri, cu o medie de varsta de 42 de ani, dar se pare ca in ultimii ani aceasta medie a inceput sa creasca. Iata o lista a celor mai asteptate masini pentru anul urmator:

  • Lamborghini Reventon

    Lamborghini Reventon

  • Dodge Viper SRT 10

    Dodge Viper SRT 10

  • Ferrari F430 Scuderia

    Ferrari F430 Scuderia

  • Lotus Elise/Exige

    Lotus Elise/Exige

  • Nissan GT-R

    Nissan GT-R

  • Maserati Gran Turismo

    Maserati Gran Turismo

  • Porche 911 GT 2

    Porche 911 GT 2

  • Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster

    Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster

Lamborghini Reventon

Ca tot vorbim despre exclusivitate, Reventon va ajunge in mainile a doar 20 de bogatasi si au fost deja rezervate toate exemplarele. Ca si Murcielago LP640, dupa care a fost inspirata, aceasta masina cu un look extrem a fost denumita dupa un taur de lupte si promite multe datorita motorului V12, de 6,5 litri si 650 de CP. Caroseria este facuta din fibra de carbon, iar carlinga hight-tech este stilizata dupa un avion jet de lupta, cu instrumentatia facuta doar din ecrane LCD.

Dodge Viper SRT10

Viper SRT10 Coupe si Roadster renasc in 2008 cu un motor V10 care produce 600 de CP, atingand viteza de 100 km/h in mai putin de 4 secunde. De asemenea, are schimbator de viteze manual cu 6 trepte, imbunatatiri ale franelor si o priza de aer pe capota

Ferrari F430 Scuderia

Aceasta masina cu productie limitata, varianta imbunatatita a Ferrari F430, este probabil cea mai apropiata varianta legala a unei masini de curse. Cu o greutate mica, 1.260 de kg, motor V8 cu 510 CP, atinge viteza de 100 km/h in 3,5 secunde, aproape la fel de repede ca legendara Ferrari Enzo.

Lotus Elise/Exige

Deja plasandu-se printre cele mai usoare, rapide si eficiente masini sport disponibile, Elise si Exige Coupe devin mai rapide in 2008. Elise primeste un motor cu 4 cilindri cu 220 CP, iar Exige primeste varianta cu 240 CP. Exige poate atinge 100 km/ora in 4 secunde, consumul de benzina este redus, are airbag-uri si alte mici imbunatatiri.

Nissan GT-R

In curand va ajunge si in America dupa mai mult de un deceniu de absenta. Aceasta masina, numita anterior Skyline GT-R, este inclusa in categoria masinilor sport de top mai ieftine. Un motor V6 dublu turbo atinge suta de km pe ora in mai putin de 4 secunde. Datorita aparitiilor in atatea jocuri, GT-R-ul atrage atat pasionatii auto, cat si pasionatii tehno. Creatorii popularului joc Gran Turismo au ajutat la designul panoului de instrumente.

Maserati Gran Turismo

Noua Gran Turismo pentru 2008 aduce, in sfarsit, pe piata un model cu un look modern, in doua usi si cu 4 locuri. Motorul are un design inspirat de cel al Ferrari-ului si este un V8 cu 4,2 litri. Are cutie de viteze in 6 trepte, automata. Suspensiile independente stabilizeaza masina cand este supusa accelerarii extreme si franei bruste.

Porshe 911 GT2

Evaluata undeva la 200.000 de dolari, GT2-ul este cea mai puternica masina de strada legala. Se observa imediat sistemele din fata de aspirare a aerului si un spoiler unic in spate. Motor de 3,6 litri, dublu turbo, trimite 530 CP rotilor din spate. Viteza de 100 km/h este atinsa in putin peste 3,5 secunde, iar viteza maxima este de peste 320 km/h. Au aparut si alte mici imbunatatiri, precum discurile de frana din fibra de carbon sau ceramica.

Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster

O noua versiune de strada a Coupe-ului valoreaza undeva pe la jumatate de milion de dolari. Atat SLR McLaren Roadster cat si Coupe-ul au fost dezvoltate cu ajutorul partenerului Mercedes Formula 1, McLaren. Plafonul se lasa in aproximativ 10 secunde, iar viteza de top este de 320 km/ora.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: