Puncte pe harta media 2008

Data publicarii: 04-01-2008 | Media

2007 a fost un an plin pentru mass-media romaneasca: mutari, transferuri, scandaluri de proportii si alte picanterii care au tinut publicul in priza, noteaza Gandul. Fie ca ne referim la revenirea pe cat de spectaculoasa, pe atat de discreta a lui Marius Tuca la Antena 1, fie ca amintim transferul anului, adica cel care-l implica pe Catalin Maruta si al sau show Happy Hour care se bucura de un succes notabil, toate aceste valuri din media au facut din anul 2007 unul extrem de agitat si tensionat.

In ce priveste scandalurile, exista si o parte buna, faptul ca au trecut si acum ne amintim de ele cu zambetul pe buze. Totusi, nu trebuie sa ignoram faptul ca intotdeauna se vor gasi cel putin doua dive a caror tinta principala este sa fie recunoscute drept cele mai inimoase din tara, si mereu va exista sansa ca cineva sa uite sa plateasca o factura si sa piarda drepturile de difuzare pentru un campionat mondial de fotbal. Daca la toate astea adaugam si o bataie intre jurnalisti pornita de la un brad de Craciun, meniul e complet.

Teo, din nou in centrul atentiei

Nu trebuie sa trecem cu vederea faptul ca acest an ne promite emisiuni din ce in ce mai distractive si mai antrenante. Una dintre ele poate fi cea pe care Teo o va realiza la Prima Tv incepand cu 20 ianuarie. Realizatoarea promite sa gazduiasca un show care sa difere de ceea ce producea pana acum si sa se axeze pe interviuri cu celebritati, actiuni caritabile si, mai ales, va incerca sa indeplineasca visele telespectatorilor. De asemenea, va intervieva persoane publice si politicieni pe teme care ii implica in mod direct, precum cancerul sau alte probleme sociale. Emisiunea lui Teo va fi difuzata de luni pana vineri, de la 16:30 la 18.

In urma cu cateva luni, Marius Tuca a revenit pe micile ecrane cu talk show-ul sau, avand ca tema de deschidere controversatul caz Elodia. Realizatorul a dorit sa-l aduca in platou pe presupusul autor al crimei.

Faptul ca Cioaca s-a prezentat la emisiune nu a facut ca ratingul sa creasca prea mult si, dupa nu prea multe tentative de emisiuni, Marius Tuca Show a iesit din grila la fel de subtil pe cat a intrat, respectand dorinta autorului, desi acesta afirma ca emisiunea sa va dura cel putin 10 ani.

Totusi, speranta moare ultima, asa ca acesta s-a inarmat cu rabdare si curaj si se pare ca pentru noul an va pregati un nou format de emisiune, despre care se stie doar ca poarta numele de "Jurnalul TV".

Emisiunile Dansez pentru tine si happy hour vor continua si anul acesta

Chiar daca Romania este dominata de emisiuni cu teme politice, mai ales pentru ca 2008 este an electroal, televiziunile generaliste se lupta sa se departeze de acest format si sa ofere publicului lucruri ceva mai interesante si mai relaxante, asa ca de la 2008 ne putem astepta la o continuare a emisiunilor Dansez pentru tine, Happy Hour sau Danut S.R.L.

De asemenea, daca dorinta i se va indeplini, si George Pruteanu ar putea reveni in casele oamenilor cu o noua emisiune. Totusi, televiziunii romanesti ii lipsesc show-urile distractive si amuzante, care au la baza un scenariu bine gandit si pus in practica. De prea mult timp, emisiunile produse de romani merg pe un singur tipar, cu mici schimbari de nuanta, asa ca in 2008 lucrurile s-ar putea schimba.

ProFM Dance si-a intregit echipa

Ca in fiecare an, de 1 martie, caravana ProFM va oferi flori si martisoare pe strada tuturor fetelor, va pregati o campanie speciala pentru aniversarea a 15 ani de existenta si o va continua pe cea de Craciun, in care ofera cadou un porc tocmai bun de mancat. In acelasi timp, nou lansatul ProFM Dance si-a marit echipa de DJ, atragandu-i pe Vania si Marika si promite sa se lanseze si in organizarea de evenimente de muzica electronica impreuna cu The Mission. In ce priveste productia autohtona de filme, in special telenovele, nu incape indoiala ca va fi un an dominat de rromi, manele si lautari, doar asa s-a dat startul in 2008, si, conform zicalei, asa o s-o tinem tot anul.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: