China: Autoritatile vor sa interzica YouTube si alte site-uri ''degenerate''

Data publicarii: 05-01-2008 | Media

Guvernul Chinei intentioneaza sa interzica accesarea unor site-uri de internet precum YouTube, precizand ca aceste pagini web creeaza cetatenilor chinezi o "gandire degenerata". Noile reglementari vor intra in vigoare de la 31 ianuarie si au fost aprobate de Administratia Statala de Radio, Film si Televiziune si de catre Ministerul Industriei Informatiilor.

Conform acestei politici a guvernului chinez, site-urile web care pun la dispozitie sau care permit descarcarea de videoclipuri trebuie sa obtina permise guvernamentale sau sa fie companii care se afla in proprietatea statului.

Noile reglementari vor interzice providerilor de internet postarea videoclipurilor care contin secrete nationale, care ating reputatia Chinei, provoaca instabilitate sociala sau promoveaza pornografia. Furnizorii de internet vor fi nevoiti sa stearga astfel de materiale si sa le raporteze institutiilor statului.

"Cei care furnizeaza servicii video de internet trebuie sa serveasca poporul si socialismul", prevede noul regulament. Permisele trebuie reinnoite la fiecare trei ani iar operatorilor care nu respecta regulile le-ar putea fi interzisa, timp de cinci ani, furnizarea serviciilor video.

Statutul site-urilor ca YouTube ramane sub semnul intrebarii. Sediul sau este in California dar este disponibil si in limba chineza. 
 
Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: