Bill Gates se retrage de la conducerea Microsoft

Data publicarii: 07-01-2008 | IT&C

Moment important pentru compania Microsoft. Fondatorul ei, celebrul Bill Gates se retrage. Discursul sau, intr-o atmosfera destul de relaxata, a avut loc in urma cu cateva ore, in deschiderea celui mai important tirg de produse IT din Statele Unite, CES (Consumer Electronic Show). Rolul sau in companie s-a diminuat in ultimii doi ani, Bill Gates renuntand treptat la responsabilitatile detinute in cadrul Microsoft.

Bill Gates va ramane in companie si chiar va supraveghea personal unele dintre proiectele mai importante pentru el, dar nu se va mai implica in conducerea ei. Gates a anuntat ca se va concentra de acum pe actiuni umanitare, impreuna cu sotia sa, la fundatia care le poarta numele.

Succesorii sai sunt Ray Ozzie, in varsta de 50 de ani si Craig Mundie de 56 de ani. Ray Ozzie lucreaza cu Gates din anul 2005 cand firma sa, Groove Networks a fost preluata de Microsoft. Graig Mundie, se afla la Microsoft din 1992 si este cela care a creat platforme non PC si servicii precum sistemul de operare Windows CE, programe pentru PDA-uri si pocket pc-uri.

Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: