Termenele de plata si declarare a impozitului pe venit, in 2008

Data publicarii: 07-01-2008 | Finante-Banci

Salariatii pot opta pana pe 15 mai pentru sponsorizarea organizatiilor nonprofit cu pana la 2% din impozitul anual, noteaza Adevarul. Contribuabilii care au realizat, in 2007, venituri din activitati independente (n.r.- activitati comerciale, profesii libere, venituri din proprietate intelectuala, din transferul titlurilor de valoare), cedarea folosintei bunurilor si din activitati agricole sunt obligati sa depuna declaratiile de venit pana pe data de 15 mai 2008.

Potrivit calendarului obligatiilor fiscale privind impozitul pe venit, publicat pe pagina de internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), tot pana la data de 15 mai, contribuabilii care realizeaza venituri din salarii au posibilitatea sa opteze pentru sponsorizarea organizatiilor nonprofit cu o suma reprezentand pana la 2% din impozitul anual.

Pana la aceeasi data, respectiv 15 mai 2008, se poate solicita si deducerea din veniturile impozabile din ­salarii, obtinute la functia de baza, a cheltuielilor efectuate pentru economisire in sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Platitorii de venituri din dividende, dobanzi, din lichidarea sau dizolvarea unei persoane juridice, precum si platitorii de venituri din jocuri de noroc si de premii in bani vor depune declaratiile privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit, pana la data de 30 iunie 2008.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: