Economia romaneasca va genera peste 150.000 de locuri de munca in 2008
Data publicarii: 09-01-2008 | EconomieConstructiile, comertul, productia si sistemul bancar vor fi domeniile care vor absorbi un numar semnificativ de angajati, noteaza Adevarul. Piata fortei de munca va urma si in acest an coordonatele deja stabilite in 2007. Deficitul de angajati din unele domenii de activitate va continua, iar industriile care au absorbit un numar mare de angajati vor fi motorul principal de scadere a ratei somajului.
Constructiile, comertul modern, retailerii, sistemul bancar, dar si serviciile se numara printre cele mai active industrii, in conditiile in care peste 150.000 de noi locuri de munca vor aparea pe piata romaneasca.
Spre deosebire de anii trecuti, cand investitiile masive din zona Capitalei au concentrat si o cerere crescuta de forta de munca in aceasta regiune, in 2008, expansiunea companiilor in teritoriu isi va spune cuvantul.
Vor fi disponibile tot mai multe locuri de munca si in orasele din provincie, si asta pentru ca tot mai multi investitori si-au redirectionat atentia spre noi zone cu potential mare de dezvoltare.
Laura Husti-Radulet, PR specialist in cadrul companiei de recrutare Lugera&Makler, considera ca productia si retailul vor fi principalele domenii care vor atrage un numar mare de noi angajati. "Dezvoltarea economica si aparitia de noi jucatori pe piata vor determina in 2008 o cerere crescuta de forta de munca in numeroase industrii.
Cele mai multe angajari consideram ca se vor realiza in domenii precum productia, si aici vorbim de investitiile din Ardeal, Nokia Village de exemplu, dar si in retail sau shared services centers (SSC-uri)", a declarat, pentru "Adevarul", Radulet. Potrivit acesteia, in acest an, cele mai numeroase cereri de forta de munca vin din domenii precum constructii, comert, productie, FMCG, SSC-uri, servicii, IT.
Necesarul crescut de forta de munca in aceste domenii se datoreaza, in buna masura, somajului scazut, migratiei fortei de munca, investitiilor masive realizate in anumite zone sau sectoare de activitate. In plus, specialistii in resurse umane considera ca lipsa personalului va fi resimtita si in perioada urmatoare.
"Deficitul de personal se remarca mai cu seama in cazul pozitiilor specializate, pentru care nu exista o piata suficient de vasta in vederea acoperirii necesarului de personal, indiferent de domeniile de activitate ale companiilor angajatoare", spune oficialul Lugera&Makler.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri