Wizz Air deschide o noua baza la Cluj

Data publicarii: 11-01-2008 | Turism

Transportatorul aerian low-cost Wizz Air va deschide in luna mai o noua baza operationala la Cluj, a anuntat joi directorul de comunicare al companiei Natasa Kazmer.

Reprezentantul Wizz Air a mai spus ca vor fi aduse doua aeronave, una la Cluj si una la Bucuresti.

Natasa Kazmer a declarat ca Wizz Air implineste pe 15 ianuarie un an de cand opereaza pe Aeroportul Aurel Vlaicu din Bucuresti, iar in aceasta perioada, compania a reusit sa detina 28% din piata de profil, unde principalul contracandidat este Blue Air, care detine 33 de procente din piata zborurilor low-cost. Restul de 39% este detinut de alte companii. In primul an, Wizz Air a transportat 415.000 de pasageri din Romania si opereaza pe 17 rute spre 11 destinatii.

Pentru 2008, compania isi propune sa detina 29% din piata si sa transporte peste un milion de pasageri.

Directorul operational Wizz Air, Luke Farajallah, a declarat ca, desi compania a intampinat unele dificultati in ultima perioada, nu intentioneaza sa redictioneze afacerea in afara tarii.

In Romania, compania are 18 angajati.

Compania de transport aerian Wizz Air detine in regiune 6 baze operationale: Katowice, Varsovia, Gdansk in Polonia, Budapesta in Ungaria, Sofia in Bulgaria si Bucuresti in Romania, operand curse catre aproape 50 de destinatii. In ianuarie 2008, Wizz Air va inaugura cea de-a 7-a baza la Poznan (in Germania).

NewsIn