Asigurarea locuintei, bonus inselator la incheierea RCA

Data publicarii: 11-01-2008 | Finante-Banci

Companiile autorizate sa incheie asigurari obligatorii auto (RCA) ofera la pachet si asigurari pentru locuinta sau pentru malpraxis. Reclama suna bine: primiti asigurarea locuintei cadou acum (in conditiile in care introducerea obligativitatii e iminenta) daca faceti polita pentru masina.

Aveti insa grija, caci s-ar putea sa ramaneti cu buza umflata in cazul unei catastrofe. Promotiile tin pana la sfarsitul acestei luni. Majoritatea asiguratorilor practica reduceri de 10-25% de la tariful standard, in cazul platii integrale. Unii ofera o polita de asigurare a locuintei, mizand pe faptul ca aceasta va deveni obligatorie in acest an, chiar daca legea nu a intrat in vigoare.

Cei care isi fac RCA la Unita Vienna Insurance Group primesc asigurarea obligatorie gratis si o reducere de 10% pentru orice alt tip de polita. O oferta similara primim si de la Omniasig. La Astra, asigurarea gratuita de casa se incheie pe o perioada de minim 6 luni, tot la pachet cu RCA.

Chiar daca ce e gratis prinde bine, ar trebui sa aveti grija in ceea ce priveste valoarea asigurata a imobilului, care este cu mult sub valoarea reala, de cele mai multe ori aceasta nefiind stabilita pe baza unei expertize. In caz de producere a riscului asigurat, veti ramane cu ochii in soare, pentru ca despagubirile platite de companie nu vor acoperi prea multe daune. De exemplu, daca aveti un apartament cu trei camere, valoarea asigurata este de 20.000 de euro. In capitala, cu aceasta suma nu poti visa nici macar la o garsoniera.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor cunoaste practicile asiguratorilor si recomanda clientilor sa fie atenti cand semneaza un contract.

Pachete asemanatoare practica si alte companii cum ar fi BT Asigurari (cumparata recent de GroupAma) sau ARDAF.

Curentul