Taxa de cadastru se majoreaza din acest an

Data publicarii: 11-01-2008 | Finante-Banci

Taxele se maresc, din acest an, pentru cei care vor sa isi elibereze planuri de incadrare pentru lucrarile de constructii, la Agentia Nationala de Cadastru. Si taxa pentru avizarea executarii hartilor creste de la 50 la 100 de lei. Cele mai importante modificari se refera la eliberarea de planuri de incadrare in teritoriu si a planurilor de situatie necesare proiectelor pentru autorizarea lucrarilor de construire sau desfiintare.

Pana acum erau taxate cu 200 de lei pentru fiecare document. Potrivit noilor tarife, pentru un plan se vor plati 200 de lei inmultiti cu o suprafata de teren mai mica de 9 hectare. Pentru suprafete mai mari, taxa este de 1.000 de lei la hectar.

Pentru avizarea executarii planurilor si hartilor pentru suprafete mai mari de 100 hectare, precum si pentru avizarea lucrarilor de aero-fotografiere, taxa pentru fiecare lucrare creste de la 50 la 100 lei. Furnizarea serviciilor in regim de urgenta presupune, pe langa plata tarifelor pentru furnizarea serviciilor la termen, si plata unui tarif suplimentar.

Sunt scutite de la plata tarifelor serviciile de receptie si infiintare carte funciara, in cazul primei inregistrari in cadastru si cartea funciara a terenurilor agricole situate in extravilanul localitatilor, dobandite prin titlurile de proprietate.

Furnizarea in regim de urgenta a acestor servicii presupune plata unui tarif de urgenta de 480 lei. Din acest an toate veniturile obtinute din tranzactii imobiliare sunt virate la bugetul de stat.

Antena 3