Angajatii incep sa fie productivi de-abia de luni dupa-amiaza

Data publicarii: 15-01-2008 | HR/Cariere

Un studiu realizat de binecunoscuta firma olandeza de recrutare Randstad arata ca productivitatea angajatilor in dupa-amiaza zilei de vineri se afla la cotele cele mai mici. Ancheta, realizata pe un esantion de 3.000 de persoane, arata ca lunea este singura zi cand productivitatea angajatilor se situeaza la cote maxime dupa-amiaza. Pentru ziua de marti, desi productivitatea este crescuta dimineata, dupa-amiaza productivitatea incepe sa scada, arata specialistii Randstad.

Situatia se repeta pentru zilele de miercuri si joi, desi incepand cu penultima zi de lucru a saptamanii salariatii incep sa resimta oboseala, sa munceasca mai putin si sa fie cu gandul mai mult la weekendul care urmeaza. In cazul angajatilor care lucreaza in weekend, acestia sunt de asemenea mai putin productivi la sfarsit de saptamana decat pe parcursul acesteia, desi programul lor este mai liber in timpul saptamanii.

Productivitatea celor care lucreaza in weekend scade vertiginos mai ales in dupa-amiaza zilei de vineri. Pe grupe de varsta, sondajul arata ca pentru tinerii intre 18 si 25 de ani dimineata zilei de luni este cu atat mai putin productiva si tot ei asteapta mai repede weekendul, productivitatea zilei de vineri fiind extrem de mica. Daca ne raportam la nivelul de calificare al angajatilor care au raspuns la intrebari, aflam ca muncitorii necalificati nu sunt in cea mai buna forma luni dimineata, in schimb cadrele de conducere au mai putin chef de munca la sfarsitul saptamanii, dar sunt productivi in prima zi a saptamanii. 
 
Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: