Avanpremiera: Mercedes S-Klasse 2012

Data publicarii: 17-01-2008 | Auto

Cand nemtii au prezentat ciudatul concept F700 la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie anul trecut nu putini au fost cei care au spus ca nu este altceva decat inca un exercitiu de design fara rost. Dar, potrivit ultimelor informatii care au transpirat dinspre Stuttgart, tehnologia si designul prototipului se vor regasi pe viitoarea generatie a modelului S-Klasse, care va aparea in 2012, potrivit Auto.ro.

Asa cum sugereaza aceste fotografii generate pe calculator, viitorul S-Klasse va fi bazat in mare pe studiul de design F700, pe care Mercedes l-a descris ca fiind "o interpretare futurista a clasicului sedan".

Mercedes S-Klasse 2012
Mercedes S-Klasse 2012

La fel ca actualul model, noua masina va veni atat in versiune cu ampatament scurt, cat si cu ampatament lung si va fi propulsata de o gama de motorizari V6, V8 si V12 - aspirate sau turbo - precum si de un nou propulsor in 4 cilindri de mare putere.

Mercedes a folosit F700 Concept pentru a arata in avanpremiera noul tren de rulare, botezat DiesOtto, care de asemenea ofera indicii despre viitorul S-Klasse.

In acelasi timp, conceptul F700 beneficiaza de noul sistem activ de suspensii PRE-SCAN, care curata drumul in fata cu ajutorul a doua raze laser si regleaza automat suspensia pentru ca aceasta sa se adapteze suprafetei de rulare.

O alta caracteristica este noul SERVO-HMI (Human Machine Interface), a carui particularitate o reprezinta un asistent de comanda virtual cu care soferul poate conversa. Este de asteptat ca sisteme similare sa figureze pe noul S-Klasse si pe alte versiuni ale unor modele viitoare.

De asemenea, va fi introdusa si o gama de modele electrice hibride/diesel care vor functiona pe baza de baterie cu lithium-ion. Doua versiuni de concepte ale actualului S-Klasse cu trenuri de rulare hibride au fost aratate la Frankfurt.

Cea mai eficienta versiune, S300 Bluetec Hybrid, era propulsata de un motor in 4 cilindri, care dezvolta 224 CP si 560 Nm de cuplu si avea un consum de doar 5,3 l/100 km.

Auto.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: