Zeci de joburi disponibile in sectorul bancar

Data publicarii: 17-01-2008 | HR/Cariere

Nu a inceput bine noul an si institutiile bancare de la noi au dat deja sfoara-n tara, anuntand in stanga si-n dreapta ca au nevoie de personal, noteaza Gandul. Consultanti, consilieri juridici, coordonatori vanzari sunt printre zecile de joburi scoase la bataie de banci in aceasta perioada.

In majoritatea cazurilor se cauta persoane cu experienta in domeniu, cu studii superioare, care cunosc limba engleza si cu abilitati de comunicare si relationare.

Numarul mare de locuri de munca in sistemul bancar vine sa confirme criza de personal bine pregatit cu care se confrunta acest domeniu. Astfel, persoanele care au pregatire universitara sunt cele mai vanate de banci, de cele mai multe ori indiferent de profilul facultatii absolvite.

Daca in cazul unor posturi ca analist de risc sau consilier financiar studiile economice sau juridice sunt obligatorii, pentru joburi ca manager zonal, sef departament relatii cu clientii orice studii universitare finalizate sunt suficiente.

Experienta este o alta cerinta obligatorie. Spre exemplu, daca doriti sa fiti sef la departamentul de relatii cu clientii sau ofiter de tranzactii trebuie sa aveti minimum 2 ani experienta in domeniul bancar, la care se adauga cunostintele de operare PC.

Specialistii in resurse umane ii avertizeaza pe toti cei care doresc o cariera in sectorul bancar ca trebuie sa faca fata unui mediu destul de dur. De altfel, disponibilitatea la program prelungit, capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termene-limita sunt printre cerintele angajatorilor.

Printre bancile la care va puteti angaja se numara Alpha Bank, Raiffeisen, ING, UnicreditTiriac, OTP sau HVB. Informatii despre toate aceste joburi puteti obtine de pe site-urile de recrutare, insa exista si site-uri speciale pentru acest domeniu, informatii complete gasindu-se si pe paginile de internet ale institutiilor bancare.

Gandul

Locuri de munca disponibile in banci si IFN-uri, numai pe jobs.BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: