Cum poate afla seful ca vrei sa-ti schimbi locul de munca

Data publicarii: 17-01-2008 | HR/Cariere

Studiile recente au aratat ca aproximativ 70% din­tre angajati vor sa-si schimbe locul de munca la inceput de an . Cei care nu apeleaza la cunostinte si prieteni sau cei care nu sunt ofertati de alte companii, cu siguranta recurg si la site-urile de recrutare.

Specialistii in recrutare spun ca unul din riscurile pe care le implica aplicarile pe paginile specializate este acela ca angajatorul actual sa-ti rasfoiasca CV-ul si, eventual, daca are simtul umorului, sa te cheme la interviu.

Sansele sa ti se intample asa ceva cresc pe masura ce angajatorul cauta un om care sa corespunda profilului tau (experienta, vechime, abilitati etc). Pentru a preveni un astfel de risc, persoana aflata in cautarea unui nou loc de munca poate opta pentru serviciile de confidentialitate regasite pe toate site-urile de joburi. Spre exemplu, pe eJobs.ro se poate opta ca CV-ul sa fie confidential, disponibil doar clientilor eJobs sau poate fi facut public.

Daca alegi ca CV-ul tau sa fie facut public, acesta va fi accesibil tuturor firmelor care cauta candidati prin intermediul eJobs sau al marilor motoare de cautare, precum Google sau Yahoo. Chiar daca orice firma poate ajunge la CV-ul tau, pe site sunt date asigurari ca datele de contact vor fi furnizate firmelor interesate "doar dupa ce noi primim acordul tau".

Si, pentru situatia in care au acces doar clientii eJobs, exista riscul ca firma pe care vrei sa o parasesti sa fie un astfel de client. In schimb, CV-ul confidential nu poate fi gasit de nici o companie, indiferent ca este sau nu client eJobs, persoana aflata in cautarea unui loc de munca putand aplica la orice job doreste, pastrandu-si identitatea ascunsa fata de ceilalti clienti ai site-ului.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: