Bancnota de 50 de euro este cea mai falsificata

Data publicarii: 17-01-2008 | Finante-Banci

Banca Centrala Europeana atrage atentia asupra falsificarii monedei europene. Anul trecut s-au descoperit peste 500 de mii de bancnote euro falsificate. Cele mai multe falsuri sunt consemnate in cazul bancnotei de 50 de euro.

Un raport al Bancii Centrale Europene arata ca in 2007, in Europa au fost descoperite 561.000 bancnote euro falsificate, in usoara scadere fata de anul precedent. Cele mai multe bancnote false au circulat in tarile din zona euro, iar cea mai falsificata a fost bancnota de 50 de euro.

Nu au scapat de falsificare nici bancnotele de 20 si 100 de euro, care impreuna cu cele de 50 de euro reprezinta peste 80 la suta din totalul bancnotelor false. Banca Centrala Europeana avertizeaza asupra falsurilor, recomandand celor care folosesc moneda euro sa fie atenti la toate tranzactiile, in special la cele ce includ sume mai mari de bancnote.

Euro falsi pot fi deosebiti de cei autentici prin simplul test Atinge-Priveste-Inclina, prezentatpe site-urile de internet si publicatiile bancilor emitente sau care opereaza tranzactii cu euro. Cele 15 banci centrale nationale care emit moneda euro au pus in circulatie, la aceasta data, peste 11,4 miliarde bancnote euro.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: