Consilierii municipali au aprobat participarea Primariei Capitalei la construirea unui hotel Ibis

Data publicarii: 18-01-2008 | Afaceri

Primaria Municipiului Bucuresti va contribui cu circa 4.500 de lei la constituirea societatii World Trade Hotel S.A. care se va ocupa cu proiectarea si exploatarea ulterioara a unui hotel Ibis, de trei stele, situat in vecinatatea hotelului Sofitel, in valoare de 12 milioane de euro.

Potrivit unui proiect de hotarare adoptat in sedinta de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), cu 28 de voturi pentru, unul impotriva si opt abtineri, dintr-un total de 35, Primaria Capitalei va participa la constituirea societatii World Trade Hotel S.A. Societatea se va ocupa cu proiectarea si exploatarea unui hotel Ibis, de trei stele, in valoare de 12 milioane euro situat in vecinatatea hotelului Sofitel.

Conform proiectului de hotarare, Primaria Capitalei, in calitate de detinator a 5% din actiunile societatii World Trade Center, va contribui cu aproximativ 4.500 de lei, reprezentand 5% din suma de 90.000 de lei necesara constituirii societatii World Trade Hotel S.A.

Societatea nou constituita va avea ca scop construirea unui hotel Ibis, in valoare de 12 milioane de euro care va avea 144 de camere dispuse pe sase niveluri, un centru fitness si un centru de afaceri. Finantarea proiectului va fi asigurata in proportie de 20% de World Trade Center Bucuresti SA, printr-un credit pe termen lung si 80% printr-un credit bancar pe zece ani. In proiect se prevede ca la finele perioadei de rambursare a creditelor, noua societate sa fuzioneze cu World Trade Center Bucuresti.    

Hotelurile Ibis fac parte din grupul hotelier Accor, cel mai mare grup hotelier european. Accor detine cinci hoteluri in Bucuresti (Sofitel, IBIS -doua-, Novotel). Accor a deschis primul hotel in capitala, respectiv Sofitel in anul 1995. Grupul Accor activeaza in domeniul administrarii hotelurilor prin marcile, Sofitel, Novotel, Ibis, Mercure, Suitehotel, All Seasons, Pearsons, Etap Hotel, Formula 1 si altele. De asemenea, grupul ofera societatilor servicii cum ar fi managementul resurselor umane, marketing si gestiune a cheltuielilor profesionale.

Grupul Accor este prezent in aproape 100 de tari si are aproximativ 170.000 de angajati.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: