BCE a mentinut dobanda cheie din cauza crizei creditelor

Data publicarii: 19-01-2008 | International

Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut dobanda cheie la nivelul de 4% la ultima sa sedinta de politica monetara, in pofida riscurilor inflationiste, din cauza turbulentelor de pe pietele financiare si a riscurilor la adresa economiei, a spus vineri un bancher central european, citat de Reuters.

"Am mentinut pana acum dobanda de politica monetara la acelasi nivel, in ciuda riscurilor inflationiste, tocmai din cauza turbulentelor si a riscurilor la adresa economiei", a declarat unul dintre membrii consiliului guvernatorilor BCE, Vitor Constancio, in fata unei comisii parlamentare.

Constancio a observat ca riscurile la adresa perspectivelor economice europene s-au accentuat din octombrie, data precedenta in care Constancio s-a prezentat in fata comisiei financiare a parlamentului portughez.

"Situatia s-a inrautatit din octombrie incoace, iar riscurile sunt mai mari", a explicat Constancio, care a adaugat ca mai multe tari europene si-au revizuit in scadere estimarile pentru cresterea economica.

Constancio s-a prezentat in fata comitetului parlamentar ca sa discute despre o investigatie facuta la cea mai mare banca listata din Portugalia, Millennium bcp.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: