Vrei un credit? Demonstreaza ca n-ai nevoie de el!

Data publicarii: 21-01-2008 | Finante-Banci

Desteptii de la BNR au cugetat cu indexul la tampla pana le-a venit ideea sa mai puna ceva bete in roata solicitantilor de credite de la banci, scrie Razvan Pritulescu in Realitatea Romaneasca. Cica populatia trebuie descurajata de la asemenea practici, asa ca au marit dobanzile, eliminand practic din ecuatie pe toti cei multi cu venituri modeste. Adica pe toti cei care nu aveau alta sansa de a-si lua un televizor decat imprumutul, indatorandu-se bancilor pe "n" ani.

Baietilor cu functii din BNR, imbuibatii cu salarii de mii de euro, nu le cade bine ca romanul se tot imprumuta. Ba chiar se fac ca nu inteleg fenomenul. Si e chiar simplu: saracia!

Impovarandu-se cu datorii la bancheri, romanii muncitori pe salariile de mizerie de la stat traiesc macar iluzia unui trai semidecent cand dau drumul la televizorul de firma sau cand isi spala boarfele la "automata".

Ce alta sansa poate avea un cuplu de proaspat casatoriti sa-si cumpere o cazatura de apartament, intr-un Bucuresti mai scump decat Bruxelles-ul? Daca nu l-au mostenit, atunci singura lor optiune nu este decat un credit cu dobanzi fabuloase, marite de baietii astia destepti, cu rate care de multe ori ii lasa flamanzi, luna de luna, timp de zeci de ani.

Dar cand te urci in limuzina nemteasca, iti fumezi tigara de foi si n-ai alta grija decat sa-i mai cumperi odraslei inca un "penthouse" in Floreasca si un bolid la majorat, atunci chiar ca te doare in cot.

Baietii astia destepti de la BNR au stabilit o noua regula interbancara, dupa chipul si asemanarea lor: nu poti lua un credit de la banca decat daca demonstrezi cu acte ca n-ai nevoie de el.

Realitatea Romaneasca