GPS-ul viitorului: cablul virtual 3D

Data publicarii: 21-01-2008 | Auto

O companie americana, Making Virtual Solid LLC, a dezvoltat un suport video 3D inedit pentru sistemele de navigatie. Bazat pe tehnologiile clasice de urmarire si localizare prin satelit, pachetul promite ca va rezolva clasicele probleme ale actualelor sisteme GPS prin implementarea unei tehnologii care ii permite soferului sa isi utilizeze vederea periferica pentru a urmari un "fir rosu" virtual al traseului care trebuie parcurs.

Totul se bazeaza pe un monitor de ultima generatie amplasat in partea superioara a parbrizului si care face ca traseul de urmat sa fie vizualizat printr-un fir rosu denumit "Virtual Cable" de compania americana. Mai mult, firul este 3D si pare ca face parte din natura, imaginile pe care le vedem cu totii pe monitorul computerului fiind, spun dezvoltatorii proiectului, mult mai slabe ca eficienta si aparitie decat in realitate.

La imaginea 3D se ajunge prin utilizarea unui display volumetric cu logica de functionare asemanatoare unui monitor de PC. Instalarea monitorului trebuie facuta insa de catre compania care a dezvoltat sistemul, fiind necesara interventia autorizata a reprezentantilor acesteia.

Pentru o demonstratie video a capacitatilor video ale sistemului, accesati site-ul oficial al companiei.

AutoMarket.ro