Tranzactiile demnitarilor romani ar putea fi urmarite in toate statele UE

Data publicarii: 26-01-2008 | Politica

Tranzactiile demnitarilor romani ar putea fi urmarite in toate cele 26 de tari ale Uniunii Europene. Asa s-ar putea evita spalarea banilor sau faptele de coruptie. Actul normativ promovat de Transparency International Romania si sustinut de oficialii guvernamentali este in stadiu de proiect si are la baza o directiva europeana.

Primul pas este stabilirea categoriei de persoane care pot fi expuse politic la fapte de coruptie sau evaziune fiscala.

"Primari, presedinti de consilii judetene, parlamentari si asa mai departe si va pregati aceasta lista care se va adauga la lista mare europeana", a mentionat Victor Alistar, directorul Transparency International Romania.

Odata stabilite categoriile de demnitarii care prezinta risc catre eventuale fapte de coruptie, incepe monitorizarea operatiunilor financiare si non-financiare.

"Aceste operatiuni vor fi mult mai transparente, vor fi protejate de datele cu caracter personal, dar vor fi toate datele acestea centralizate in unitatile de raportare financiara din toate cele 26 de tari astfel incat, daca apar situatii, ele sa fie imediat raportate", a adaugat Victor Alistar.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: