Alimente care tin gripa departe

Data publicarii: 26-01-2008 | Lifestyle

Lamaile, portocalele si propolisul cresc imunitatea organismului in fata virusilor, noteaza Adevarul. In prevenirea virozelor, cura de lamai poate face minuni. Citricele sunt bogate in vitamina C si potasiu, elemente care cresc rezistenta organismului nostru in fata microbilor. Mararul, morcovul si propolisul sunt, la randul lor, excelente antivirale.

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu ne recomanda sa mizam in acest sezon pe forta terapeutica a produselor naturiste, pe cat de variate, pe atat de eficiente. Daca avem imunitatea scazuta sau in jurul nostru sunt persoane cu probleme respiratorii, o cura de lamai timp de 10 zile poate tine microbii la distanta. In prima zi se bea sucul unei lamai.

Doza va creste zilnic, astfel incat in a 10-a zi se bea sucul a 10 lamai. Apoi se reia terapia, in ordine inversa. Sucul poate fi combinat cu ceaiuri de tei si echinacea. Aceeasi cura poate fi urmata cu portocale.

Sucul de morcovi, baut imediat dupa preparare

Mararul este un excelent antiviral. Se poate consuma (cel putin doua legaturi) in amestec cu morcovi si varza, in salate, pregatite pentru mesele de pranz sau cina. Alt aliment care ne fortifica organismul este sucul de morcovi, bogat in vitamina A si potasiu. El trebuie consumat imediat dupa preparare pentru a avea efect maxim, iar cura tine 10 zile. Poate fi combinat si cu suc de mere.

Coacazele sunt si ele foarte bogate in vitamina C si trebuie incluse in dieta antivirala. Procurate de la plafar, coacazele uscate trebuie adaugate in salatele de fructe, dupa ce au stat in ceai de echinacea sau catina sa se rehidrateze.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: