Nokia a incasat subventii germane la care nu avea dreptul

Data publicarii: 27-01-2008 | International

Grupul finlandez Nokia, care va inchide fabrica germana de la Bochum in favoarea uneia din Romania, a incasat mai multe subventii decat ar fi avut dreptul in Germania, deoarece a oferit mai putine locuri de munca decat promisese, afirma saptamanalul Focus, citat de AFP.

Subventiile acordate erau in functie de numarul de angajati permanenti de la Bochum, ori grupul finlandez a angajat in aceasta uzina din Rhenania intre 200 si 400 mai putine persoane decat prevazuse in anii 2002-2005, informeaza revista in numarul care va aparea luni.

Niciun purtator de cuvant al Ministerului Economiei din Rhenania de Nord-Vestfalia nu a putut fi contactat sambata pentru a comenta aceste informatii.

Potrivit raportului citat de Focus, Nokia a primit 58 de milioane de euro subventii promitand ca va angaja 2.860 de persoane la Bochum.

Revista afirma ca guvernul regional de la Dusseldorf examineaza in prezent cazul Nokia si Parchetul are in vedere o ancheta pentru escrocherii cu subventii.

Guvernul federal cauta, de asemenea, mijloacele de a-si recupera o parte din subventiile acordate de statul federal - peste 20 de milioane de euro - potrivit sefului guvernului din
Rhenania de Nord-Vestfalia Jurgen Ruttgers.

Nokia a anuntat saptamana trecuta ca va inchide la jumatatea anului 2008 frabrica de la Bochum, care presupuse costuri prea mari, in favoarea uneia in Romania.

Anuntul a provocat reactii aprinse in Germania, uzina avand 2.300 de angajati care vor ramane fara locuri de munca.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: