Presedintele Societe Generale: banca va depasi socul provocat de frauda

Data publicarii: 27-01-2008 | International

Presedintele Societe Generale, Daniel Bouton, a declarat pentru un ziar francez ca banca va depasi "socul" descoperirii fraudei interne, relateaza Reuters. Societe Generale a anuntat joi dimineata ca este victima unei fraude, in cadrul diviziei sale de brokeraj, ce se ridica la 4,9 miliarde euro, la care se adauga si deprecieri ale activelor, legate de criza creditelor ipotecare, de 2 miliarde euro. Ulterior, a anuntat ca isi majoreaza capitalul cu 5,5 miliarde euro ca sa acopere paguba.

"Am trecut printr-un soc, insa il vom depasi impreuna", a declarat Bouton sambata pentru ziarul Le Figaro.

Acesta a subliniat faptul ca cea de-a doua banca franceza isi mentine in continuare pozitia financiara puternica si buna reputatie.

Bouton a negat speculatiile din piata potrivit carora Societe Generale a fost in spatele caderii de luni a burselor, dupa ce a fost nevoita sa renunte la pozitiile din piata in urma descoperirii fraudei, la sfarsitul saptamanii trecute.

"Este absurd, pietele asiatice au provocat caderea burselor de luni", a spus Bouton.

Intrebat daca Societe Generale ar putea fi tinta unei preluari ostile pe termen scurt, Bouton a raspuns ca "aceasta nu ar fi prima incercare din 1987".

Banca a mai anuntat ca descoperirea fraudei l-a determinat pe Bouton sa isi inainteze demisia, insa aceasta nu a fost acceptata de managementul Societe Generale, care a dorit ca presedintele sa ramana in functie pentru clarificarea situatiei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: