A fost gasit traderul acuzat de frauda de la banca Societe Generale

Data publicarii: 28-01-2008 | International

Traderul bancii Societe Generale acuzat de cea mai mare frauda din istoria sistemului bancar se afla in custodia autoritatilor franceze. Jerome Kerviel este considerat responsabil de pierderi uriase in valoare de aproape cinci miliarde de euro. Unii experti se indoiesc totusi ca tanarul functionar ar fi singurul vinovat in aceasta afacere.

In varsta de 31 de ani, Jerome Kerviel este acuzat de cea mai mare frauda din istoria sistemului bancar. Tanarul a sosit sambata la sediul Brigazii Financiare, dupa ce fusese dat disparut fara urma. Un important dispozitiv de securitate a fost mobilizat in zona. Politia financiara i-a perchezitionat locuinta, vineri seara, insa descoperirile facute in cursul operatiunii nu au fost facute publice.

Conducerea bancii afirma ca Jerome Kerviel a facut, la sfarsitul saptamanii trecute, marturisiri detaliate despre tranzactiile sale esuate si modul in care a evitat procedurile de control. Imediat dupa aceea, functionarul a disparut fara urma. Kerviel este acuzat de fals, escrocherie si abuz de incredere, pentru care risca intre 5 si 15 ani de inchisoare. Se pare totusi ca tanarul nu a bagat in buzunar nici un euro din suma disparuta. Unii specialisti nu ezita sa puna la indoiala versiunea oficiala asupra fraudei.

"Am lucrat in finante mai bine de 25 de ani si ca un singur om sa faca asemenea plasamente mi se pare absolut ireal. Inchipuiti-va ca el ar fi trebuit sa manevreze 50 de miliarde, adica mai mult decat tot capitalul bancii sau decat tot deficitul Frantei", a afirmat consilierul financiar Alain Crrouzat.

Antena 3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: