Solutii pentru munca de acasa

Data publicarii: 28-01-2008 | HR/Cariere

Daca nu vrei sa mai vii zilnic la serviciu, alege o slujba care sa-ti permita sa lucrezi de la distanta. La mare cautare sunt editorii si traducatorii, noteaza Evenimentul Zilei. I-ai promis copilului tau de atatea ori ca vei ajunge acasa mai devreme de la serviciu ca sa poti petreci mai mult timp cu el, dar nu ai reusit niciodata sa te tii de cuvant? Ai vrea sa-ti schimbi locul de munca dar iti este teama ca si in alta parte va fi la fel? Ai un job care te epuizeaza? Poti alege sa muncesti de acasa! Castigurile sunt destul de bune.

Cu o munca sustinuta, venitul poate depasi 2.000 de lei pe luna. Avantajele unui loc de munca la domiciliu sunt ca poti lucra cand ai timp si iti poti lua concediu (fireste, neplatit) atunci cand iti doresti. In plus, nu te streseaza niciun sef si nu are cum sa te enerveze vreun coleg. Si daca ai foarte mult timp liber si vrei sa castigi mai multi bani poti opta pentru mai multe joburi de acest gen. Care sunt variantele?

Traducator. Daca stii foarte bine macar o limba straina, poti castiga lunar intre 500 si 2.000 de lei, in functie de proiectele pe care le vei realiza, alegand un post de traducator. Firmele cu care vei colabora iti vor trimite pe e-mail documentele care trebuie traduse. Cele mai cautate limbi straine pentru traducatori sunt germana, rusa, engleza, spaniola si italiana.

Editori de stiri. O cerinta obligatorie pentru pozitia de editor de stiri on-line este sa stii sa lucrezi pe calculator. De asemenea, este necesar sa ai acces la internet. Trebuie sa cauti stiri proaspete atat pe site-urile romanesti, cat si pe cele straine. Vei obtine peste 500 de lei pe luna, in functie de numarul stirilor pe care le vei gasi. Se platesc doar stirile publicate. Cele vechi sau trimise de altii, mai rapid, nu vor fi platite.

Editor. Iti place sa scrii? Un post de editor te-ar prinde de minune. Va trebuie sa prelucrezi stirile gasite de editorii de stiri. Practic, un editor "traduce" intr-un limbaj care sa fie inteles de toata lumea stirea gasita de editorul de stiri. Ca sa ocupi un astfel de post trebuie sa cunosti foarte bine Microsoft Office si sa ai acest program instalat in calculator deoarece firmele care ofera astfel de colaborari de obicei nu-ti furnizeaza licenta pentru el. Poti castiga intre 500 si 1.600 de lei.

Helpdesk Support. Pentru acest job vei face mai intai un training on-line si apoi vei primi pe e-mail un document cu reguli si proceduri de la compania cu care vei colabora. Tot ce vei avea de facut este sa citesti email-uri si sa raspunzi la ele. Vei primi 3 lei pentru fiecare e-mail la care ai raspuns.

Data entry. Daca vei alege sa lucrezi pe un post de data entry tot ce va trebui sa faci este sa introduci date in documente scanate, intr-o aplicatie web. Vei castiga intre 1 si 3 lei, in functie de dificultate, pentru fiecare formular introdus corect.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: