Life-coach-ul, profesionistul care ne invata cum sa traim

Data publicarii: 29-01-2008 | Lifestyle

Importat in Europa din USA si Australia, life-coachingul este deja un concept foarte raspandit, mai ales printre cei care isi permit luxul de a plati pe cineva pentru consiliere in privinta regasirii echilibrului dintre viata profesionala si viata personala, isi doresc o schimbare de job sau o schimbare de cariera. O noua meserie, asadar, pe piata fortei de munca, specialisti care ne invata sa reusim atat in viata personala, cat si in viata de familie, sa ne putem bucura de satisfactiile materiale ale muncii, dar sa nu sacrificam pentru aceste satisfactii momentele de relaxare sau momentele alaturi de cei dragi.


Despre Life Coaching

Life-coachingul incepe cu evaluari, teste, intrebari, discutii, in urma carora se stabilesc clar obiectivele, totul fiind similar apoi cu project-managementul. Se stabilesc planuri de actiune, indicatori de succes etc. Life-coachingul ne ajuta sa ne concentram asupra obiectivelor importante, dar fara a pierde din vedere imaginea globala a vietii pe care ne-o dorim.

La un coach apelam cand nu mai stim care e planul, am incercat sa facem atat de multe ca nu mai vedem clar unde vrem sa ajungem, nu ne mai putem defini prioritatile care pareau foarte bine stabilite la un moment dat. Sau poate planul a fost stabilit in functie de preferintele parintilor, la presiunile colegilor sau ale grupului din care facem parte, astfel incat abordarea a fost total gresita. In mod obisnuit, un program de coaching dureaza intre 3 si 6 luni. In functie de nevoile clientului si de progresele sale, aceasta perioada poate creste sau se poate reduce sensibil.

Curentul