Brokerii: Profitati de scaderile temporare de pret de la Bursa!

Data publicarii: 29-01-2008 | Afaceri

Scaderile de la bursele internationale din ultima vreme au avut efecte negative asupra investitiilor pe termen mediu, spun specialistii in domeniu. "Ca urmare a reactiilor de panica, pe toate pietele s-au inregistrat vanzari in exces, ceea ce prevesteste o noua miscare in directia opusa. Cu toate acestea, se estimeaza ca in urmatoarele saptamani situatia de pe pietele de actiuni va fi foarte dificila. Fluctuatiile semnificative, negative si pozitive, vor fi la ordinea zilei", a declarat Harald Egger, reprezentantul Erste Sparinvest.

Acesta sugereaza investitorilor la bursa sa nu fie descurajati de situatie, sa tranzactioneze actiuni, dar in pachete mici. "Nu va cheltuiti toti banii odata, profitati de scaderile temporare de pret. Daca vreti neaparat sa vindeti, asteptati contra-miscari, care se produc in fiecare perioada de contractare si pot fi foarte consistente. Cumparati doar atunci cand orizontul dvs. de investitii este de cel putin doi ani. Daca aveti nevoie de bani in urmatoarele 6-12 luni, nu investiti in actiuni.

Cand alunecam in recesiune, profiturile pot sa scada brusc pentru anumite companii, iar ceea ce parea a fi un pachet de actiuni foarte ieftin risca sa devina rapid foarte scump. Investitorii trebuie sa ramana axati pe companiile cu o dezvoltare a profiturilor stabila, non-ciclica", a mai spus Harald Egger. Referitor la piata americana, analistul a precizat ca probabilitatea unei recesiuni in SUA este acum considerabil mai ridicata, la fel ca si temerile ca o asemenea recesiune ar putea trage in jos intreaga economie mondiala.

Gandul