Oamenii de creatie si-au facut un club al elitelor

Data publicarii: 29-01-2008 | Media

Directori de creatie de la 12 agentii de publicitate au infiintat Art Directors Club* Romania, care aduna pe cei mai creativi oameni din publicitatea autohtona, noteaza Adevarul. Oamenii de creatie publicitara s-au reunit intr-o asociatie care doreste sa atraga elitele breslei. Intrarea in aceasta organizatie se face pe baza reputatiei, dovedita cu un portofoliu solid de lucrari. Un prim proiect al organizatiei este scoala de creativitate ADC*Romania.

La inceputul acestui an, mai multi creativi din industria romaneasca de publicitate, sprijiniti de Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania (UAPR), au anuntat lansarea unei scoli de creativitate sub egida Art Directors Club* Romania (ADC*RO). "Discutiile au inceput la finele anului trecut, dar initiativa de a aduce impreuna oamenii de creatie dateaza de prin 1999-2000, de la asa-numita «Intalnire de la Tipsy» (un club din Bucuresti - n. red.)", povesteste Bogdan Naumovici, chief creative officer 23 Ideas.

Se spune ca nu este usor sa aduni la un loc orgoliile mai multor creativi. Si totusi, scopul pe care il declara aceasta entitate i-a determinat pe publicitari sa lase mandria la o parte si sa se reuneasca pentru discutii la aceeasi masa. "Membrii fondatori sunt oameni care nu au mai stat la aceeasi masa de vreo cinci ani si sunt cei mai acerbi competitori din piata aceasta.

E un semn ca incepem sa ne maturizam si noi. Suntem 12 membri, aceiasi care vor fi si profesorii scolii", explica Adrian Botan, CEE creative director McCann Erickson. ADC*RO este parte a asociatiei europene ADC*E, ce reuneste mari nume de creativi de pe continent.

Asociatia din Romania este o filiala a clubului european. Membrii asociatiei sunt directori de creatie la cele mai cunoscute agentii de publicitate din Romania: Adrian Botan (McCann Erickson), Bogdan Naumovici (23 Ideas), Serban Alexandrescu (Headvertising), Liviu David (Next Advertising), Ema Prisca (Graffiti BBDO), Carmen Tiderle (GMP), Valentin Suciu (Odyssey), Costin Popescu (Cap), Octav Gheorghe (Gavrila&Asociatii), Sorin Tranca (Friends Advertising), Dorian Pascuci (ADDV Euro RSCG).

Integral in Adevarul