Google si-a deschis reprezentanta in Romania

Data publicarii: 29-01-2008 | Afaceri

Gigantul american Google are din acest an reprezentanta in Romania. Potrivit agentiei Reporteri.ro, pe 15 ianuarie 2008, a fost finalizat procesul de infiintare a firmei GOOGLE BUCHAREST SRL. Avand statutul de societate cu raspundere limitata si un capital de 200 de RON, Google Bucharest srl a declarat ca obiect principal de activitate "consultanta si furnizare de alte produse software".

Sediul societatii este in Bucuresti, pe Bulevardul Aviatorilor, nr. 43, etaj 4, cam. 7. Singurul actionar al societatii din Romania este compania-mama GOOGLE INTERNATIONAL LLC, avand sediul in Statele Unite, in localitatea Mountain View din California. Google Bucharest va fi administrata de 5 persoane: John Kent Walker JR, cetatean american nascut in Taipei (Taiwan), Lloyd Hartley Martin, cetatean american nascut in California, Nikesh Arora, cetatean american nascut in New Delhi(India), Graham Law, cetatean britanic nascut in Londra (Marea Britanie) si John Thomas Herlihy, cetatean irlandez nascut in Cork(Irlanda).

Google este firma care inregistreaza cea mai rapida crestere in topul companiilor tehnologice. Gigantul informatic a raportat venituri de aproape 15 miliarde dolari in ultimele 12 luni si o crestere a vanzarilor de 155% in ultimii cinci ani.

Compania Google a fost infiintata in 1998 de doi studenti ai Universitatii Stanford, Larry Page si Sergey Brin. Astazi, compania are aproape 16.000 de angajati si un profit anual de aproape 4 miliarde de dolari. In ultimul an, Google s-a extins dincolo de operatiunile sale de baza, pe mai multe piete, printre care cea a televiziunii, radioului, reclamelor tiparite si a filmelor on-line.

Google este brandul care s-a valorizat cel mai mult in ultimul an, ocupand pe plan mondial un onorant loc 20. Potrivit unei informatii, neconfirmate insa, miliardarii rusi Roman Abramovici si Oleg Deripaska intentionau sa cumpere, cu 10 miliarde de dolari, motorul de cautare pe internet.

Reporteri.ro