Audi A6 se va lansa in 2011

Data publicarii: 30-01-2008 | Auto

Noul sedan de clasa mare al constructorului din Ingolstadt isi va face aparita undeva in anul 2011 si va avea un design semnat de binecunoscutul Walter da Silva, omul care a mai "nasit" formele lui A5, A4 si TT.

De altfel, masina va avea ca principale surse de inspiratie aceste modele, incheind practic conditia de trend-setter a precedentelor generatii A6.

Pe de alta parte insa, viitorul A6 va fi mult mai dinamic decat actualul model, si asta nu doar din punctul de vedere al designului: germanii pregatesc o gama de motoare arhicompleta, ce va fi dublata in planul trenului de rulare de celebrul sistem de tractiune integrala Quattro si de o suspensie spate de tip multilink.

Se zvoneste deja ca masina (care va creste semnificativ in toate directiile, urmand a propune un ampatament de circa trei metri) se va baza pe o serie de propulsoare cu 6, 8, 10 si chiar 12 cilindri, ultimul fiind probabil marele diesel de sase litri intrat initial in dotarea lui Q7.

Pe langa acestea asteptati-va insa si la cateva agregate ecologice, precum un diesel biturbo de doar doi litri cilindree, dar cu 200 CP si 400 Nm la dispozitie, si o propulsie de tip hibrid, pe gustul clientilor din SUA.

inca actualul Audi A6

Auto.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: