FBI ancheteaza 14 companii financiare implicate in criza creditelor ipotecare

Data publicarii: 30-01-2008 | International

FBI a deschis o ancheta privind activitatea a 14 companii financiare implicate in criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, care a afectat grav economia americana, au anuntat responsabili ai institutiei, citati de Reuters.

Responsabili din cadrul FBI au declarat reporterilor ca investigheaza aceste companii pentru a descoperi daca au avut loc fraude contabile sau trafic cu informatii privilegiate.

FBI nu a dorit sa ofere detalii legate de identitatea acestor companii, insa anchetele vor viza dezvoltatori imobiliari, companii ce ofera credite ipotecare cu grad ridicat de risc, companii care garantau imprumuturi si bancile care le detineau, a declarat sedul diviziei de infractiuni economice din cadrul FBI, Neil Power, conform Reuters.

"Momentan anchetam un numar de 14 companii", a declarat acesta.

FBI conduce aceasta ancheta in paralel cu Comisia americana pentru valori mobiliare, care a deschis aproximativ 50 de anchete legate de criza creditelor ipoetcare, iar unele dintre anchete se suprapun, a declarat Power.

Printre tintele anchetei Comisiei se numara banca elvetiana UBS AG precum si bancile americane de investitii Morgan Stanley, Merrill Lynch, Bear Stearns precum si asiguratorul MBIA.

Comisia, care a pus bazele unei echipe interne specializata de criza creditelor, analizeaza felul in care companiile financiare au stabilit pretul pentru obligatiunile al caror activ suport l-au constituit aceste credite ipotecare cu grad ridicat de risc si daca aceste companii ar fi trebui sa instiinteze din timp cumparatorii despre scaderea preturilor acestor obligatiuni.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: