Aprobarea noii forme a taxei auto, amanata pentru saptamana viitoare

Data publicarii: 31-01-2008 | Auto

Noua grila a taxei auto ar urma sa fie aprobata in sedinta de Guvern de saptamana viitoare, dupa ce propunerile UDMR, de reducere a cuantumului taxei, vor fi discutate cu partidele parlamentare, astfel incat ordonanta de urgenta sa beneficieze si de sustinerea Legislativului.

Potrivit unor reprezentanti ai Guvernului, UDMR va prezenta mai multe variante de reducere a taxei.

Potrivit proiectului de ordonanta de urgenta afisat pe pagina de internet a Ministerului de Finante, care trebuia aprobat in sedinta de miercuri, valoarea taxei se va tripla la masinile noi Euro 4, dar este de zece ori mai mica pentru masinile Euro1, cu o vechime de 14 -15 ani.

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat insa marti ca UDMR este pentru o "reducere radicala" a taxei de prima inmatriculare, desi, pana in prezent, nu s-a opus acestei taxe.

"Nu suntem de acord cu actualele taxe preconizate (...), vom discuta acest lucru si cu colegii nostri din Guvern si cu colegii nostri liberali", a mai spus Marko.

Ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, anuntase ca noua grila de taxare urma sa fie aprobata pana la finele lunii ianuarie.

NewsIn