Cadastrul si intabularea, gratuite in urmatorii 12 ani

Data publicarii: 01-02-2008 | Imobiliare

Veste buna pentru proprietarii de terenuri care nu se grabesc sa vanda: Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) va intocmi gratuit dosarul cadastral si intabularea fiecarei parcele de teren. Prima parte a acestui proiect ambitios s-a incheiat ieri, odata cu prezentarea planurilor intocmite in tot arealul comunei Stefan Voda, judetul Calarasi.

In total 7.350 de hectare, din care 350 de hectare in intravilanul comunei Stefan Voda, cu 4.306 imobile. Numai aceste lucrari au costat 107.000 lei si au durat opt luni. Taranii din Stefan Voda erau, ieri, stransi la Caminul Cultural pentru a-si ridica actele si se declarau incantati de faptul ca au scapat de niste cheltuieli considerabile. George Avram, primarul comunei, este mandru ca localitatea pe care o pastoreste a fost aleasa drept teren de incercare pentru cei de la ANCPI.

Avram a spus ca, de cand s-a auzit ca oamenii au acte in regula la terenuri, au aparut investitori care vor sa cumpere diverse suprafete, pentru investitii in agricultura sau pentru constructii cu profil industrial. Intreg proiectul ANCPI, conceput  la nivel national, este preconizat a se incheia pana in anul 2020 si va costa 944 milioane de euro, bani proveniti de la buget.

Gardianul