BMW va dezvolta o masina electrica

Data publicarii: 01-02-2008 | Auto

Nemtii au sustinut intotdeauna faptul ca hidrogenul este un combustibil al viitorului, dar asta nu inseamna ca elimina alternative precum vehiculele electrice sau modelele hibrid.

Dupa ce au dezvaluit limuzina Hydrogen7 si conceptul X6 EfficientDynamics, divizia care se ocupa cu tehnologiile "curate" de la BMW intentioneaza sa dezvolte trenuri de rulare electrice.

Unul dintre oficialii bavarezi a declarat ca masinile propulsate de motoare cu hidrogen nu vor mai exista peste 15-20 de ani.

Marea problema nu este tehnologia in sine, ci lipsa unei infrastructuri. In prezent nu exista decat cinci statii de alimentare cu hidrogen in toata lumea, una in Statele Unite si patru in Germania, iar acesta este cel mai mare obstacol pentru o masina care functioneaza pe baza de hidrogen.

BMW ActiveHybrid X6 Concept

Solutia ar fi trecerea la masinile electrice, o masura pentru care BMW este pregatit. Potrivit unui insider, inginerii bavarezi lucreaza la acest tip de vehicule, dar inca nu exista si un plan de productie.

"Vom introduce aceste masini doar daca va avea sens", spune Jochen Schmalholz. "In acest moment, nu suntem absolut convinsi ca va functiona pentru BMW. Dar, daca masura va fi rentabil din punct de vedere comercial pentru clientii nostri, atunci vom face aceste vehicule electrice".

Asta ar putea insemna ca vehiculele electrice sa aiba tractiune pe puntea spate si sa aiba caracteristicile modelelor sportive, o distributie a greutatii perfecta de 50:50 si dotari de lux de nivelul masinilor din segmentul premium.

Auto.ro