Microsoft ofera 44,6 miliarde de dolari pentru preluarea Yahoo!

Data publicarii: 01-02-2008 | Afaceri

Compania Microsoft ofera 31 de dolari pe actiune pentru preluarea Yahoo! sau 0,9509 actiuni Microsoft. Oferta - mixta, numerar si actiuni - este cu 62% mai mare decat pretul de inchidere de ieri al actiunilor, 19,18 dolari. CNBC a anuntat ca Yahoo a respins oferta.

Gigantul Microsoft a spus ca va prezenta oferta Consiliului de Administratie al Yahoo, dar nu a precizat care a fost raspunsul companiei. O asemenea achizitie ar viza oprirea extinderii Google.  Compania se asteapta ca achizitia sa fie perfectata la mijlocul lui 2008.

Tot astazi Yahoo! a mai anuntat si plecarea fostului director general, Terry Semel, din conducrea consiliul de administratie al companiei.

Acestuia i s-a reprosat faptul ca i-a lasat pe rivalii de la Google sa depaseasca Yahoo in domeniul publicitatii si al cercetarii pe internet.

Recent Yahoo! a anuntat ca intentioneaza sa renunte la aproape o cincime dintre angajati pentru a-si majora rentabilitatea. Conform Wall Street Journal, Yahoo vrea sa modifice organigrama, prin cresterea numarului de angajati din anumite sectoare prioritare si concedierea celor din sectoare nerentabile.

Demersul Yahoo are loc pe fondul concurentei acerbe cu Google, care s-a implicat si pe piata serviciilor de email, publicitate online si gazduire de format multimedia.

Actiunile Yahoo au scazut cu 17% in ultimele doua luni.

NewsIn