Omul pesedistului Tanasescu, numit vicepresedinte la Fisc

Data publicarii: 02-02-2008 | Finante-Banci

Seful de cabinet al fostului ministru de Finante Mihai Tanasescu, Serban Pop, a fost numit in functia de vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, responsabil cu proceduri de colectare a veniturilor, pe un post ramas vacant din luna noiembrie, dupa ce Bogdan Hutuca a demisionat. Numirea noului vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a fost reglementata prin decizie a premierului Calin Popescu Tariceanu. El va avea rang de subsecretar de stat. Serban Pop a lucrat in Ministerul Finantelor, ca si consilier, din 1999.

Oficialii ANAF nu a putut fi contactati ieri. Surse guvernamentale ne-au spus insa ca "numirea a fost facuta la virf" si ca astfel de actiuni se executa si nu se pun intrebari. Mihai Tanasescu, aflat la Washington, in lucru la postul pe care l-a preluat la Fondul Monetar International, a fost surprins de veste. "Sint surprins sa aflu. Serban este un copil bun, caruia ii place munca. A fost un colaborator corect si personal n-am avut ce sa-i reprosez", a declarat Tanasescu despre fostul sau colaborator.

Guvernul sustine ca numirea a fost facuta pe baza meritelor profesionale. "Dl Serban Pop a fost numit pe baza experientei profesionale anterioare. El a mai lucrat in Ministerul Finantelor, in timpul guvernarii CDR, fiind consilier, pe atunci, al secretarului de stat Valentin Lazea", ne-a informat Biroul de presa al Executivului.

Cotidianul