Ce casa noua alegi sa cumperi

Data publicarii: 04-02-2008 | Imobiliare

Complexurile rezidentiale noi ofera atit locuinte cu dotari si finisaje dupa ultimele tendinte, cit si case la rosu, la jumatate de pret, noteaza Cotidianul.

Dezvoltatorii au inteles ca pe piata sint preferate locuintele cu imbunatatiri si dotari. Acestia ofera viitorilor locatari posibilitatea de a-si alege, dintr-o gama variata, finisajele caselor in care urmeaza sa se mute.

In cazul locuintelor complet finisate sau cu finisaje de lux, pretul pe metrul patrat construit poate fi chiar dublu comparativ cu vilele ridicate la rosu. Insa cumparatorul care achizitioneaza o casa la rosu trebuie sa faca niste investitii minime pentru finisajele care sa ofere un anumit confort. "Casele la rosu, adica fara finisaje, sint mai ieftine. Totusi, acestea pot ajunge in unele cazuri sa coste mai mult decit daca ar fi fost achizitionate «la pachet» cu finisajele. Acest lucru este firesc avind in vedere imbunatatirile ulterioare", spune Iulian Minciu, PR manager Eurohouse. De asemenea, in cazul caselor la rosu trebuie sa se ia in calcul si durata pina la finalizarea locuintei, care poate incetini semnificativ si daca vila respectiva e destinata locuirii, si daca este destinata inchirierii.

Cumparatorul trebuie sa tina cont si de faptul ca o casa la rosu nu are instalatii electrice, teava de apa si gaze, acestea urmind sa fie adaugate ulterior, pe cheltuiala proprietarului. "Exista in piata si case la rosu care n-au nici cai de acces si nici gard. Cazurile acestea sint destul de des intilnite, in special cind vorbim despre proprietatile amplasate in zonele limitrofe orasului", spune Andreea Manea, consilier departament rezidential la EuroMetropola.

Casa finisata e alegerea perfecta pentru cei care nu au timp sa mearga in magazinele de prezentare sau sa aleaga materialele si variantele de finisare. Dezvoltatorii le-au venit in intimpinare prin promovarea unui numar mai mare de locuinte de-a gata. "Exista un numar restrins de clienti care aleg o casa la rosu pentru ca doresc in mod expres sa isi puna amprenta asupra casei in care urmeaza sa locuiasca. Varianta ideala ar fi o casa la cheie, pentru ca in acest mod se evita toate problemele aferente amenajarii unei locuinte, dar trebuie sa se tina cont si de costurile suplimentare specifice facilitatilor si finisajelor", mai spune reprezentanta EuroMetropola.

Exista vile la rosu care se vind la preturi de la 700-800 de euro/mp in comunele din jurul Capitalei, dar si vile complet finisate, la cheie, care au preturi intre 1.600 si 2.000 de euro/mp, in unele cazuri putind depasi 5.000 de euro/mp. "Cei care sint interesati in a achizitiona o casa sau o vila au numeroase optiuni legate de finisaje, dotari sau suprafata. Ponderea este clar in favoarea vilelor la cheie", mai spune reprezentantul Eurohouse.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: