Cel mai prost si agitat somn este cel de duminica noaptea

Data publicarii: 04-02-2008 | Lifestyle

Cel mai prost dormim in noaptea de duminica spre luni. Dupa ce au facut studii pe 3.500 de adulti cercetatorii de la spitalele universitare Norfolk si Norwich au ajuns la concluzia ca numai ideea ca dupa duminica urmeaza o zi de luni ne face sa dormim prost.

Cati dintre noi nu am oservat ca duminica noaptea nu dormim bine, ne foim, ne trezim deseori in timpul noptii si visam urat. Luni dimineata ne trezim obositi, iritati si fara chef de viata. Exista explicatii stiintifice.

Aproape jumatate dintre cei 3.500 de oameni chestionati nu reusesc sa se concetreze luni dimineata la serviciu, unul din trei au admis ca sefii si colegii ii irita si o cincime, ca au atipit in timpul zilei. Una dintre cauze este aceea ca adormim cu cel putin o ora mai tarziu, inspaimantati de gandul ca urmeaza dimineata de luni.

O alta cauza ar fi teama ca ne intalnim cu un sef dificil, colegi uraciosi sau nu am terminat la timp o lucrare. Cel mai bine dormim vineri noaptea. Un remediu ar fi un week-end activ si sa ne culcam zilnic la aceeasi ora.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: