Yahoo ar putea lua in considerare o eventuala fuziune cu Google

Data publicarii: 04-02-2008 | Media

Yahoo Inc va analiza posibilitatea unei aliante cu firma Google, avand ca scop respingerea ofertei de preluare din partea companiei Microsoft, ce se ridica la 44,6 miliarde dolari, potrivit unei surse avizate, informeaza Reuters.

Conducerea companiei Yahoo ia in calcul reluarea discutiilor de acum cateva luni privind o alianta cu firma Google, pentru a avea o alternativa la oferta de preluare facuta Microsoft, potrivit sursei.

La un pret de 31 dolari pe actiune, Yahoo considera ca oferta celor de la Microsoft subevalueaza compania, spun sursele.

O alta sursa avizata a declarat ca Yahoo a fost contactata de mai multe companii media, de telefonie si financiare.

Intr-o scrisoare adresata angajatilor Yahoo, obtinuta ulterior de Reuters, conducerea Yahoo anunta: "Vrem sa subliniem faptul ca nicio decizie nu a fost luata, si in ciuda zvonurilor de pe piata, nu exista niciun proces de fuziune in derulare".

Publicatia Wall Street Journal a anuntat pe site-ul sau de internet ca directorul executiv al Google, Eric Schmidt, i-a cerut directorului executiv de la Yahoo, Jerry Yang, sa sprijine compania pentru a respinge oferta celor de la Microsoft.

Purtatorii de cuvant de la Yahoo si Google au refuzat sa faca comentarii.

Incercarea companiei Yahoo de a gasi o alternativa la oferta celor de la Microsoft ar putea fi considerata o strategie care sa determine Microsoft sa-si creasca oferta actuala de 44,6 miliarde dolari.

Potrivit analistului firmei Sanford C. Bernstein, Jeffrey Lindsay, "oferta Microsoft de 31 dolari pe actiune e foarte subtila", deoarece preseaza conducerea Yahoo recurga la actiuni care sa scada valoarea titlurilor Yahoo, estimate la 39-45 dolari pe actiune.

NewsIn