Intesa Sanpaolo va cumpara banca ucraineana JSC Pravex-Bank pentru 504 milioane euro

Data publicarii: 05-02-2008 | International

Banca italiana Intesa Sanpaolo a anuntat luni ca va cumpara pachetul integral de actiuni al bancii JSC Pravex-Bank din Ucraina pentru aproximativ 504 milioane euro (747,4 milioane dolari), si o ajustare bazata pe valoarea neta a tintei, relateaza Reuters.

In cadrul unui comunicat publicat luni, Intesa Sanpaolo a anuntat ca JSC Pravex-Bank are aproximativ 560 de filiale si active in valoare de aproximativ 1 miliard de dolari.

Tranzactia ar putea fi incheiata in urmatoarele luni, dupa ce va primi aprobarile legale atat din Italia cat si din Ucraina.

Aceasta achizitie permite bancii italiene sa intre pe piata din Ucraina, o tara cu aproximativ 47 milioane de locuitori, in contextul in care Pravex este o banca specializata pe sectorul de retail, prin intermediul unei retele de 560 de reprezentante, cea de-a sasea retea din Ucraina, si aproximativ 200 de bancomate.

Intesa Sanpaolo, cea mai mare banca de retail din Italia, desfasoara deja operatiuni in cateva tari din Europa de Est. Principalul competitor pe plan intern, UniCredit, a castigat in iulie 2007 competitia pentru cumpararea bancii Ukrsotsbank, intr-o tranzactie de peste 2 miliarde dolari.

NewsIn