Imagine NEV, masina cu propulsie umana

Data publicarii: 05-02-2008 | Auto

HumanCar a dezvaluit hibridul uman botezat Imagine NEV. Acesta functioneaza cu energie electrica si umana. Foarte putini au auzit de constructorul HumanCar, dar si mai putini au auzit de o masina care sa functioneze asemeni celei din desenul animat "Familia Flinstone".

Botezata Imagine NEV (Neighbourhood Electric Vehicle), masina gandita de cei de la HumanCar este de fapt un asa zis "hibrid uman". Termenul a fost propus tot de HumanCar si descrie un vehicul propulsat de energia umana si cea electrica.

Imagine NEV

La interior, vehiculul este echipat cu un set de pedale care ii permit soferului si pasagerilor sa propulseze ei insisi masina. Efortul pasagerilor nu este insa obligatoriu, cele doua motoare electrice putand asigura fara probleme propulsia vehiculului cu patru locuri, care poate ajunge, in asemenea conditii, pana la o viteza maxima de 100 de km/h.

Potrivit oficialilor, Imagine NEV ar urma sa dispuna si de optionale regasite pe automobilele normale: sistem de navigatie, stereo si de comunicare, conexiune iPod si chiar climatizare automata.

In acest moment, HumanCar a anuntat ca vehiculul este gata de a intra in productie si ca va avea un pret de pornire de 15.000 de dolari. Se pare ca vehiculul a atras deja atentia excentricilor, HumanCar inregistrand pana in prezent un numar mare de comenzi.

Automarket

mai multe informatii aici