Magazinele ofera credite pe doi ani cu costuri zero

Data publicarii: 05-02-2008 | Finante-Banci

Retailerii au inceput sa-si crediteze clientii o perioada cit mai lunga de timp, fara a le percepe dobinzi si comisioane, potrivit Cotidianul. Numarul trei pe piata de retail dupa cifra de afaceri, Flamingo a lansat promotia "zero costuri pentru 24 de luni" prin care clientii isi pot achizitiona din magazinele Flanco, Flamingo Computers si Flanco World produse precum LCD-uri, masini de spalat sau combine frigorifice pe credit, platind contravaloarea produsului in doi ani fara costuri aferente imprumutului. Mentionam ca produsele la care se aplica promotia sint doar cele marcate prin "0%".

Oferta, realizata impreuna cu institutia de finantare nebancara Cetelem, a inceput de pe 1 februarie si este valabila pina pe 7 aprilie. Valoarea creditului acordat poate varia intre 300 si 12.000 de lei, iar actele necesare obtinerii imprumutului sint buletinul de identitate al solicitantului, adeverinta de salariu si o factura de utilitati. "Pe o piata competitiva, cu multiple oferte de creditare, Flamingo International isi propune sa raspunda in continuare cit mai bine nevoilor si dorintelor clientilor sai prin cele mai avantajoase produse financiare, asa cum este cel de 24 de rate fara nici un cost pentru client. Astfel, urmarim consolidarea strategiei de business prin optimizarea serviciilor oferite in cadrul magazinelor noastre", a declarat Jiri Rizek, CEO Flamingo International.

In ultimele luni, cei trei mari retaileri, Altex, Flamingo, Domo, au lansat o serie de oferte promotionale prin care clientii isi puteau achizitiona anumite produse electrice si electrocasnice platind in rate, dar cu costuri zero. In momentul de fata, in afara de Flamingo, Domo are o oferta similara denumita "credit in zece rate" prin care se pot achizitiona produse cu o valoare cuprinsa intre 799 si 2.000 de lei fara dobinda, dar cu o serie de comisioane. Astfel, Dobinda Anuala Efectiva pentru acest tip de produs de creditare ajunge la 26,3% , clientul fiind obligat sa achite si un avans de 10%.

Totodata, Altex ofera posesorilor cardului Prompt Activ o rata a dobinzii zero. Se percep insa comisioane pentru acordarea creditului de 9,9% din valoarea produsului cumparat, un comision lunar de 1,75% aplicat la datoria totala lunara si un comision de administrare de 1,65% aplicat la datoria totala lunara.

Cotidianul